Keskustassa käydessäni eksyttiin vaimon kanssa Intersportiin, kun kuulin että siellä myydään Karhun lenkkareita. Olivat kuulemma aika hyviä, joten katsomassa niitä piti käydä. Ehkäpä saisi fiilisteltyä itsensä sellaiseen tunnelmaan että saisin uskoteltua itselleni juoksemaan maratonia?

Kenkävalikoima oli Intersportissa melkoinen. Aikaisemmat kokemukseni pohjautuivat Asicsin DS Trainer ja Gel Kayano kenkiin, joita pidin kohtuullisena kenkinä. Kohtuullisena vain siksi, että olivat kalliit mielestäni laatuunsa nähden ja Kayanot hajosivat liian nopeasti. Made in China -vaikuttaa myöskin mielipiteeseeni, miten voi euron tuntipalkalla kasatut kenkäpari liki kaksisataa kertaistaa hintansa matkalla Kiinasta Suomeen? Ainakin näin kauppatieteilijän näkökulmasta hyvää businesta, mutta onko suomalaisille ja eurooppalaisille?

Hypistellessäni eri kenkiä, bongasin viimein Karhun M1 malliston. Oli aika näppärän tuntuiset jalkineet. Ajatukset aikaisemmista lenkeistä New Yorkista ja Ruska -maratonilta kumpuilivat mieleeni. Oli se miehekästä, miksi sitä ei voisi jatkaa edelleen? Niin, miksi ei? Ostopäätös kypsyi oikeastaan alle viidessä sekunnissa. Tajusin, että mikäli teen investoinnin, olen lompakollani äänestänyt osallistumisestani. Ja se on paljon se.. :)

Harmaat M1:set pussiin ja kassalle. Ostin parit juoksusukat kaveriksi, joita ajattelin kierrättää sopivassa tahdissa. Valmennaudutaan mielikuvissa matkalle ja sunnuntaina treenaamaan.