Niin siinä vain kävi, että lähdin toiseen harjoittelukertaan huolimatta eilisen treenin aiheuttamista lievistä fyysisistä vaikutteista, jotka ilmenivät lähinnä jalkojen ja olkapäiden jäykkyytenä. Siitä huolimatta lenkki meni kohtalaisesti - juostua tuli liki koko matka, noin 3 km.

Totesin treenin aikana, että aikaisempi opittu tapa 'kävele ylämäet, juokse alamäet' ei toimi. Pyöreät esineet rullaavat alamäkeen kevyesti, joten energian kulutus ja rasitus jää vähäisemmälle, jolloin tulee pyörimisilmiö. Ylämäkeen tarvitaan rutkasti enemmän poweria, jolloin siitä aiheutuu rasitusta jonka pitäisi kaiken järjen mukaan tuoda kuntoa. Vaikken ole edellämainittu pyöreä esine (vaikkakin adjektiivi kuvaa olemustani tyydyttävästi), niin alun harjoittelun käynnistin  intervalliharjoituksella. Klaukkalassa noita mäkiä riittää, joten ylämäet juostiin reippaasti, tasaisella vähän rauhallisemmin ja alamäet joko käveltiin tai vedettiin muuten happea.

Lenkki-ilma oli mitä mainioin, pari astetta pakkasta eikä lunta. Kattona kirkas tähtitaivas ja reittinä Suomen pisin joulukatu. Huomenna ehkä levätään.